Valkosipulimaustevoi
Valkosipulimaustevoi on helppo tehdä itse ja se sopii hyvin niin grillatun lihan, kanan, kalan kuin kasvistenkin kanssa. Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden. Saat maustevoista laktoositonta, kun korvaat perinteisen meijerivoin laktoosittomalla vaihtoehdolla.
Raaka-aineet
250 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
3 valkosipulinkynttä
1/2 tl chilirouhetta
1/2 dl persiljaa
Ohje
- Pehmitä voi notkeaksi mikrossa.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja ja lisää voin joukkoon. Lisää myös chilirouhe ja sekoita hyvin.
- Kaada pehmeä voi leivinpaperin keskelle. Rullaa leivinpaperia ja levitä kädellä tai lastalla voi tasaiseksi pötköksi leivinpaperin sisään. Sulje päät tiukasti kuten karkkipaperissa. Anna kovettua pakastimessa.
- Leikkaa kovettuneesta tangosta maustevoinappeja.
Vinkki!
Voit myös tarjoilla juuri valmistetun maustevoin kulhosta tai pursottaa ruusukkeeksi lihan, kanan, kalan tai kasvisten päälle.