Yrttimaustevoi

5
(1)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Yrttimaustevoi on helppo tehdä itse. Käytä maustevoita kastikkeen sijaan niin liha-, kala- kuin kasvisruokienkin kanssa. Yrttimaustevoi sopii erityisen hyvin grillatun lihan tai kalan kanssa. Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden. Saat maustevoista laktoositonta, kun korvaat perinteisen meijerivoin laktoosittomalla vaihtoehdolla.

Raaka-aineet 

250 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 dl hienonnettua persiljaa, tilliä tai ruohosipulia
1 tl sitruunan kuorta
3 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria
Ripaus suolaa

Ohje

  1. Pehmitä voi notkeaksi mikrossa.
  2. Hienonna ruohosipuli, persilja sekä tilli ja sekoita voin sekaan. Lisää sokeri ja suola. Raasta sekaan myös sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada pehmeä voi leivinpaperin keskelle. Rullaa leivinpaperia ja levitä kädellä tai lastalla voi tasaiseksi pötköksi leivinpaperin sisään. Sulje päät tiukasti kuten karkkipaperissa. Anna kovettua pakastimessa.
  4. Leikkaa kovettuneesta tangosta maustevoinappeja.

Vinkki!

Voit myös tarjoilla juuri valmistetun maustevoin kulhosta tai pursottaa ruusukkeeksi esim. pihvin tai kalan päälle.

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 5 (1 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.