Taatelikakku Laitisen talon tapaan

4.1
(40)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Taatelikakku kuuluu Toholammillakin joulupöytään kuin kuusi tuvan nurkkaan. Reseptejä on yhtä monta kuin tekijöitäkin, ja niitä vaalitaan huolella. Jokaisen emännän mielestä se oma, joskus jopa isovanhemmilta peritty resepti on se kaikkein paras. Sellaista juttua kylällä kuitenkin kuulee, että Laitisen talon taatelikakku on vielä tavallistakin parempaa. Kyselimme asiasta talon väeltä, ja suureksi yllätykseksi emäntä suostui kertomaan meille taatelikakkunsa reseptin. Ei siinä kuulemma mitään salaista ole, mitä nyt Maitokolmion kermaviiliä käytetään antamaan kakulle mehevyyttä. Ja tässä se Laitisen talon taatelikakkuresepti nyt on.

Valmistusaika:

1 h 20 min
Aktiivinen: 10 min
Passiivinen: 1 h

Raaka-aineet (20 annosta)

250 g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g Maitokolmio meijerivoita
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
200 g Maitokolmion kermaviiliä

Vuokaan:
Maitokolmion meijerivoita
Korppujauhoja

Ohje

  1. Aloita taatelikakun valmistus kiehauttamalla kivettömät taatelit veden, sokerin ja fariinisokerin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmeitä.
  2. Hienonna taatelit sauvasekoittimen avulla.
  3. Lisää voi ja ruokasooda taateliseokseen. Jätä seos sivuun odottamaan.
  4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  5. Sekoita kananmunat sekä kermaviili taateliseokseen
  6. Siivilöi joukkoon myös jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50–60 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
  8. Kumoa taatelikakku tarjoiluastialle ja koristele tomusokerilla.
  9. Nauti joulukahvien kanssa. Kiireisille muistutus, että taatelikakun maku vain paranee, kun se saa tekeytyä muutaman päivän ajan.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.1 (40 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.