Mini pavlova (20 st)
Pavlova botten:
3 äggvitor
1 ½ dl socker
1 tsk blåbärspulver
0,5 tsk äppelcidervinäger
Pavlova fyllning:
1 dl maitokolmios vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
5 st björnbär
2 msk rivet citronskal
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 180 grader
- Vispa äggvitor och sockret till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 7 minuter med elvisp
- Vänd ner blåbärspulver och vinäger
- Bred ut smeten i små runda portionsstorlekar på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten grop i mitten av varje pavlova med en sked.
- Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 45 min.
- Toppa med vispad grädde, björnbär och rivet citronskal