Traditionell blåbärspaj

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 dl vispgrädde från Maitokolmio
1 dl mjölk från Maitokolmio
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält mejerismör från Maitokolmio

Fyllning:
200 g blåbär

Topping:
50 g traditionellt mejerismör från Maitokolmio
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten turvis med gräddmjölken och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.
3. Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med löstagbara kanter och häll i smeten. Häll blåbären ovanpå.
4. Nyp ihop rumsvarmt smör, socker och vetemjöl i en skål. Strö den smuliga blandningen ovanpå blåbären.
5. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajen i 35–40 minuter.