Mejeriets traditionella memmatårtor

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Här i Toholampi älskar vi memma och därför hittar vi gärna på nya sätt att njuta av den här läckerheten. Memmatårtor lagar du snabbt av smördegen som legat bortglömd i frysen sedan jul.

Ingredienser: 

500 g bladdegs- eller tårtdegsplattor
2 dl memma
1 äggula

Dekoration:
grädde från Maitokolmio
små ätbara påskägg

Gör så här:

  1. Låt degen smälta i rumstemperatur i cirka 20 minuter och värm ugnen till 225 grader.
  2. Dela degplattorna på mitten så att de bildar kvadrater.
  3. Skär ett snitt i tårtans alla hörn, ungefär 1 cm från kanten. Lyft upp de en centimeter breda hörnbitarna och vik in dem mot mitten (se bilden nedan). Här är det fritt fram att använda din fantasi och forma degen som du vill.
  4. Sätt memma i mitten med hjälp av en sked.
  5. Placera tårtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla tårtorna med äggula. Grädda i ugn 10-12 minuter. Låt svalna tills de är rumsvarma. 
  6. Garnera med en sked gräddskum och dekorera slutligen med små goda påskägg.