Laktosfattig
vispgrädde 2 dl

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Vispgrädde

Det går snabbt att räkna upp ingredienserna i vår vispgrädde. Den innehåller nämligen ingenting spännande, varken karragenan eller andra tillsatser. Det är bara vispgrädde gjord på färsk lokal mjölk från Österbotten. Och det är just så det ska vara, tycker vi.

Ingredienser

Pastöriserad ohomogeniserad grädde. Gräddens ursprungsland: Finland

Näringsvärde / 100 g

Energi 1420 kJ/350 kcal
Protein 2,0 g
Kolhydrater 3,0 g
varav sockerarter 1,3 g
som innehåller mindre än 1,0 g laktos
Fett 36,0 g
varav mättade fettsyror 20,0 g
Fiber 0 g
Natrium 0,05 g

Förpackningsstorlekar

2 dl

Förvaring

Förvaras i skydd mot ljus i en temperatur på under +6 °C.

Användningsområden

Grädden kan användas antingen vispad eller ovispad i matlagning, efterrätter och bakverk.

Mineraler

100 gram av produkten innehåller 70 mg kalcium (9 % av rekommenderat dagligt intag).