Färsk = bättre

Vi anser att mjölk, precis som nyheter, är bäst färsk. Kommer du att läsa tidningen om tre veckor? Inte vi heller. Titta på datumet på mjölkpaketet så vet du att den är färsk. Om du inte hittar datumet på burken kan du dra dina egna slutsatser.

Maitokolmio gårdarna ligger mindre än en timme från mejeriet, och mjölken finns ofta på hyllan mindre än 24 timmar efter mjölkningen. Det enda sättet att få färskare mjölk är att själv ta fram en hink och en mjölkningspall.

Nära till det naturliga

Mjölken från Maitokolmio produceras på lokala gårdar. Produkternas bästa egenskaper kommer från färska råvaror av god kvalitet. Mjölken samlas in varje dag i veckan, förpackas och skickas till butikerna färsk, ofta inom samma dag. Det är därför den lokala mjölken är så god.

Lokal mjölk – det nya superlivsmedlet

Människans skelett förnyas ständigt och kalciumintaget är viktigt under hela livet. Förutom kalcium innehåller lokal mjölk alla näringsämnen som behövs för starka ben: D-vitamin för att främja kalciumupptaget, protein, zink, fosfor, kalium, magnesium och vitamin B6.

Lokal mjölk är en riktig supermat för skelettet. Mjölk och mjölkprodukter från mjölkgården har berikats med mer D-vitamin, som behövs i överflöd, särskilt under de mörkaste tiderna på året.

Passar också för dig

Mejeriprodukter är en viktig del av dagens kost. En föredrar lättmjölk och fil, en annan mejerigrädde, en tredje helmjölk, grädde och smör. Oavsett vilken diet du har, hittar du ingredienserna för din diet i Maitokolmio sortimentet.

Förutom produkter med normal laktos innehåller Maitokolmios produktsortiment även produkter med låg laktoshalt och helt laktosfria produkter. Vår produktfamilj innehåller också mindre bearbetade icke-homogeniserade mejeriprodukter, som är ännu närmare naturen.

Se mer