Helmjölk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Maitokolmios helmjölk är inte mycket för att resa, vilket är anledningen till att den finns på hyllan dagen efter mjölkningen. Helmjölk är en mjuk och fyllig mjölk, perfekt för matlagning, bakning och naturligtvis kaffe. Mjölk är naturligt rik på många ingredienser som är viktiga för våra kroppar, t.ex. kalcium, B-vitaminer och proteiner av god kvalitet. D-vitamin som tillsätts i mjölk ökar upptaget av kalcium.

Ingredienser

Pastöriserad mjölk och vitamin D. Mjölk från Finland.

Näringsvärden / 100 g

Energi 270 kJ/64 kcal
Fett 3,5 g
varav mättade fettsyror 2,0 g
Kolhydrater 4,8 g
varav sockerarter 4,8 g
Protein 3,2 g
Salt 0,1 g*

* Saltinnehållet beror uteslutande på det naturligt förekommande natriumet i produkten.

Vitaminer per 100 g

Vitamin D 1,0 µg (20 % av det rekommenderade dagliga intaget)
Vitamin B2 0,2 mg (14 % av rekommenderat dagligt intag)
Vitamin B12 0,4 µg (16 % av det rekommenderade dagliga intaget)

Mineraler per 100 g

Kalcium 120 mg (15 % av det rekommenderade dagliga intaget)

Förpackningsstorlekar

1 liter

Förvaring

Förvaras skyddat från ljus vid +2 till +6 °C. Kan förvaras i 3 dagar efter öppnandet vid mindre än +6 °C.

Ytterligare information

Vitamin D tillsatt.

Slå in förpackningen

Skölj mjölkkartongen och platta till den. Återvinn i kartongavfallet.