Parsapiirakka
Tämä maukas parsapiiras saa lisämakua tuoreesta parsasta, Maitokolmion raikkaasta crème fraîchesta ja raastetusta parmesaanista. Aromikas basilika-valkosipuli-gremolata antaa piirakalle lisäpotkua ja toimii myös lisäkesalaatin kastikkeena. Vihreä tuore parsa ei yleensä vaadi kuorimista, paitsi jos se on hyvin paksua. Riittää, että napsautat pois muutaman sentin varren alaosasta.
Vinkki! Jos haluat tehdä parsapiiraasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta pakastepiirakkataikinaa.
Valmistusaika:
35 miN
Raaka-aineet (10 palaa)
Pohja:
1 kpl (400 g) pakastettu piirakkapohjataikina
1 tl Maitokolmion perinteistä meijerivoita
Korppujauhoja
Täyte:
1 nippu parsaa
2 kananmunaa
1 dl raastettua parmesaania tai Grana Padanoa
200 g (1 purkki) Maitokolmion crème fraîchea
Suolaa
Pippuria
Basilika-gremolata:
1 dl tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
Päälle:
pinjansiemeniä
herneenversoja
retiisiä viipaloituna
Ohje
1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen kaulimista. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Kauli taikina niin, että se sopii ø 24 cm vuokaan.
3. Voitele vuoka voilla ja ripottele päälle korppujauhoja.
4. Esipaista piirakkapohjaa 180 asteessa 10 minuuttia.
5. Valmista täyte: napsauta parsan kova alaosa pois ja leikkaa kolmeen osaan. paista parsaa voissa 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita munat, crème fraîche ja parmesaani kulhossa. Vatkaa kevyesti.
7. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele parsat kauniisti täytteen päälle.
8. Paista piirasta uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia.
9. Valmista basilika-gremolata: soseuta tuore basilika, valkosipuli ja oliiviöljy sauvasekoittimella.
10. Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
11. Koristele parsapiiras herneenversoilla, gremolatalla, pinjansiemenillä ja retiisillä.