Laktosfattig gräddfil 12%

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Gräddfil

Den här gräddfilen tillverkas av färsk lokal mjölk från Österbotten, och den innehåller varken tillsatser eller andra konstigheter. Gräddfil passar bra som sallads- eller dippsås men den passar också i bakverk.

Ingredienser

Pastöriserad ohomogeniserad mjölk och mjölksyrakultur. Mjölkens ursprungsland: Finland

Näringsvärde / 100 g

Energi 550 kJ/139 kcal
Protein 2,8 g
Kolhydrater 4,0 g
varav sockerarter 3,1 g
som innehåller mindre än 1,0 g laktos
Fett 12,0 g
varav mättade fettsyror 6,7 g
Näringsfiber 0 g
Natrium 0,04 g
Kalcium 120 mg (15 % av rekommenderat dagligt intag)

Förpackningsstorlek

200 g

Förvaring

Förvaras i skydd mot ljus. Rätt förvaringstemperatur är högst +8 °C.

Användningsområden

Sallads- och dippsåser, kalla såser, till bakning