Laktosfattig gräddfil 12%

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Gräddfil

Den här gräddfilen tillverkas av färsk lokal mjölk från Österbotten, och den innehåller varken tillsatser eller andra konstigheter. Gräddfil passar bra som sallads- eller dippsås men den passar också i bakverk.

Ingredienser

Pastöriserad ohomogeniserad mjölk och mjölksyrakultur. Mjölkens ursprungsland: Finland

Näringsvärde / 100 g

Energi 550 kJ/139 kcal
Protein 2,8 g
Kolhydrater 4,0 g
varav sockerarter 3,1 g
som innehåller mindre än 1,0 g laktos
Fett 12,0 g
varav mättade fettsyror 6,7 g
Näringsfiber 0 g
Natrium 0,04 g
Kalcium 120 mg (15 % av rekommenderat dagligt intag)

Förpackningsstorlek

200 g

Förvaring

Förvaras i skydd mot ljus. Rätt förvaringstemperatur är högst +8 °C.

Användningsområden

Sallads- och dippsåser, kalla såser, till bakning