Ylitalon emännän perinteinen piimäkakku

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Perinteinen piimäkakku on helppo ja nopea herkku kahvipöytään. Ylitalon tilalla sitä on leivottu jo monessa sukupolvessa, ja yhä vain se on nykyisenkin emännän erikoisuus. Piimäkakku säilyy pitkään mehevänä, joten sitä tohtii tarjota seuraavanakin päivänä. Sitä ei tosin ainakaan Ylitalossa ole päästy käytännössä kokemaan, niin hyvin on aina kauppansa tehnyt.

Raaka-aineet

3 dl Maitokolmion AB-piimää (tai laktoositonta, jos on herkkävatsaisia tulossa kylään)
200 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 tl soodaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
(2 dl rusinoita)

Valmistus

  1. Sekoita piimän joukkoon sooda ja sulatettu rasva.
  2. Lisää sekoittaen sokeri, mausteet ja vehnäjauhot.
  3. Lisää rusinat.
  4. Voitele kakkuvuoka voilla ja ripottele päälle korppujauhoja.
  5. Kaada piimäkakkutaikina vuokaan ja paista noin tunti uunin alatasolla 175 °C:n lämpötilassa.
  6. Jäähdytä ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.
  7. Tarjoa kahvin, teen tai tuoreen maidon kera!