Valkosuklainen mämmijuustokakku

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Täytyy sanoa, että me täällä Toholammilla olemme aika persoja mämmille, minkä vuoksi tykkäämme sisällyttää sitä mahdollisimman moniin leipomuksiin, varsinkin pääsiäisen aikaan. Tämä suussa sulava juustokakku vie kielen mennessään ja voimme luvata, että se katoaa pääsiäisen kahvipöydästä alta aikayksikön, niin herkullista se on!

Raaka-aineet

Pohja:
200 g keksejä (esim. Bastonge tai digestive)
75 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Täyte:
2 dl Maitokolmion kermaa
200 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
100 g mämmiä
2 kananmunaa
1 tl vaniljajauhetta
5 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

Valmistus


1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja kaada se murujen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi ja nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja saa hieman kovettua.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
5. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki, lisää kananmunan keltuaiset ja vaahdota hetki. Kaada sekaan mämmi, sulatettu valkosuklaa ja kermavaahto. Mausta vaniljajauheella ja sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.
6. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa liedellä. Puristele pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuuman sitruunamehun sekaan.
7. Kaada liivate-sitruunaseos pikkuhiljaa täytteen sekaan samalla voimakkaasti vatkaten.
8. Kumoa täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
9. Koristele kakku esimerkiksi pienillä pääsiäismunilla tai muilla pääsiäiseen sopivilla koristeilla. Voit myös vatkata hieman lisää kermaa ja pursottaa kakun päälle koristeeksi tai tarjoilla erikseen.