Sitruunarahkakakku

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Maitokolmion sitruunarahkakakku resepti sopii loistavasti keväisiin herkutteluhetkiin kuten vaikkapa pääsiäisen jälkiruokapöytään. Sitruunarahkakakku saa makunsa maustetuista rahkoista. Sesonkiin sopivilla koristeilla viimeistelet keväisen ilmeen. Tässä reseptissä on käytetty halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuokaa.

Raaka-aineet (6 hengelle)

Pohjaan:
200 g keksejä
80 g voisulaa

Täytteeseen:
2 dl Maitokolmion kermaa
1 prk Maitokolmion vaniljakermarahkaa
1 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
1 sitruunan mehu
3 liivatelehteä

Kiilteeseen:
1 dl mangososetta tai muuta hedelmäsosetta
1 appelsiinin mehu
2 liivatelehteä

Koristeluun:
marenkia
sitruksia
marjoja
tomusokeria

Valmistus

  1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita liivatelehdet likoamaan veteen. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksimassa kakkuvuoan (halkaisija: 15 cm) pohjalle ja nosta kylmään.
  2. Vaahdota kerma ja lisää kermarahka sekaan nostellen. Kuumenna sitruunan mehu ja lisää liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitruunamehu kermavaahdon ja kermarahkan joukkoon.
  3. Ota kakkuvuoka kylmästä ja kaada kermarahkamassa keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kylmään hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.
  4. Seuraavaksi valmistetaan kiille. Kuumenna appelsiinin mehu, lisää liivate sekä mangosose ja anna jäähtyä hetki.
  5. Nosta kakku kylmästä ja kaada kiille varovasti sen pinnalle. Nosta kakku takaisin kylmään ja valmistele koristeet.
  6. Kun on aika tarjoilla, nosta kakku kylmästä, lämmitä pyyhe lämpöisen veden alla, aseta pyyhe kakkuvuoan reunojen päälle hetkeksi. Kun reunat ovat hiukan lämmenneet, poista vuoan reunus varovasti. Jos reuna on lämmennyt tarpeeksi, reunuksen pitäisi irrota kauniisti.
  7. Koristele ja tarjoile!