Sitruunakakku

Sitruunakakku
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Maitokolmion perinteinen sitruunakakku valmistetaan sitruunakermarahkasta, jonka ansiosta siitä tulee ihanan mehevä ja pehmeä. Täydellinen leivonnainen kahvipöytään tai juhlapöydän täydennykseksi. Kokeile!

Raaka-aineet

4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
150 g voisulaa
1 dl Maitokolmion kermaa
1 tl inkivääritahnaa
1/3 tl kurkumaa
Maitokolmion perinteistä meijerivoita
korppujauhoja

Valmistus

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Yhdistä toisiinsa myös kosteat aineet toisessa kulhossa. Lisää kosteat aineet kuivien joukkoon ja sekoita hyvin.
  2. Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  3. Paista sitruunakakkua 190 asteessa n. 40-50 minuuttia. Kun otat sitruunakakun uunista, anna sen jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä paistamisesta, jolloin sen maut ovat ehtineet kehittyä.