Rullattava voileipäkakku– resepti
Rullattava voileipäkakku, eli suolainen kääretorttu, oikaisee mutkat perinteisestä voileipäkakusta häviämättä kuitenkaan komeudessa. Reseptillä puolitat työmäärän ja tuplaat mahdollisuutesi onnistua!
Oheisessa rullaavassa reseptissä kaksi herkullista täytevaihtoehtoa, valitse omasi tai tee molemmat!
Raaka-aineet (~10 annosta)
Pohja
16-20 viipaletta paahtoleipää
2dl kuumaa vettä
1/2 kala- TAI lihaliemikuutio, riippuen täytevalinnastasi
- Lohirulla
400 g savustettua kirjolohta (käy myös siika tai paistettu lohi)
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g kylmäsavulohi tuorejuustoa
2 tl tilliä
2 tl sitruunapippuria
0,5-1 tl suolaa maun mukaan
Koristelu:
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tilliä
n.100 g kirjolohta pintaan
0,5 tl suolaa - Kinkkurulla
300 g kinkkusuikaletta
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl Amerikan kurkkusalaattia
Suolaa maun mukaan
Koristelu:
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamaton TAI ruohosipuli tuorejuustoa
Pekonirouhe tmv. pintaan
Ohje
- Tee ensin pohjan kostutusliemi jäähtymään ja leikkaa terävällä veitsellä leivistä reunat pois.
- Sekoita Crème fraîche, tuorejuusto, mausteet ja valittu täyte tahnaksi.
- Laita 2 palaa foliota limittäin ja niiden päälle leivinpaperi.
- Asettele leivät leivinpaperin päälle 4 vierekkäin 4 päällekkäin, rullaussuunnassa limittäin ja kostuta varovasti pullasudilla.
- Laita leivinpaperi leipien päälle ja kauli varovasti, niin että leivät tarttuvat toisiinsa.
- Lisää täytemassa leipälevyn päälle ja rullaa kuten ”kääretorttu” , leivinpaperia apuna käyttäen.
- Kääri vielä folio tiukaksi kuoreksi rullan päälle, kiristä päistä ja laita 1vrk jääkaappiin.
- Seuraavana päivänä sekoita ja levitä kuorrute, koristele ja nauti!
Vinkki!
Leipien kannat voi esim. kuivata korppujauhoiksi myöhempää käyttöä varten.