Lohivoileipäkakkurulla eli suolainen kääretorttu

3.7
(101)
lohivoileipäkakku
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lohivoileipäkakkurulla eli suolainen lohikääretorttu syntyi, kun Mikkolan talon emäntä keksi laittaa voileipäkakun rullalle. Lohivoileipäkakkua on tapana tarjoilla monessa talossa Toholammilla, kun on aika juhlistaa vaikkapa talon nuorison koulumenestystä tai kihlausta naapurikylästä löytyneen nuorikon kanssa. Mikkolan keittiössä huomattiin, että lohivoileipäkakkurulla oikaisee mutkat perinteisestä voileipäkakusta häviämättä kuitenkaan komeudessa. 

Kokeile sinäkin lohitäytteistä voileipäkakkurullaa. Tällä helpolla reseptillä puolitat työmäärän ja tuplaat mahdollisuutesi onnistua!

Raaka-aineet (~10 annosta)

Pohja
16–20 viipaletta paahtoleipää
2 dl kuumaa vettä
1/2 kalaliemikuutio
400 g savustettua kirjolohta (käy myös siika tai paistettu lohi)
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g kylmäsavulohi-tuorejuustoa
2 tl tilliä
2 tl sitruunapippuria
0,5-1 tl suolaa maun mukaan

Kuorrute
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tilliä
0,5 tl suolaa

Koristeluun esim.
Kylmäsavustettua kirjolohta
Tilliä tai persiljaa

Ohje

  1. Aloita lohivoileipäkakkurullan valmistus valmistamalla kalaliemi jäähtymään ja leikkaamalla leivistä reunat pois terävällä veitsellä.
  2. Sekoita Crème fraîche, tuorejuusto, mausteet ja savukirjolohi tahnaksi.
  3. Laita 2 palaa foliota limittäin ja niiden päälle leivinpaperi. Asettele leivät leivinpaperin päälle 4 vierekkäin 4 päällekkäin, rullaussuunnassa limittäin ja kostuta kalaliemellä varovasti pullasutia käyttäen.
  4. Laita leivinpaperi leipien päälle ja kauli varovasti, niin että leivät tarttuvat toisiinsa.
  5. Lisää täytemassa leipälevyn päälle ja rullaa voileipäkakku kuten kääretorttu, leivinpaperia apuna käyttäen.
  6. Kääri vielä folio tiukaksi kuoreksi rullan päälle, kiristä päistä ja laita voileipäkakkurulla vuorokaudeksi jääkaappiin.
  7. Seuraavana päivänä sekoita ja levitä kuorrute, koristele voileipäkakkurulla ja tarjoile!

Vinkki!
Leipien kannat voi esim. kuivata korppujauhoiksi myöhempää käyttöä varten.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.7 (101 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.