Kinkkuvoileipäkakkurulla eli suolainen kääretorttu

3.7
(103)
Rullattava voileipäkakku -resepti Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kinkkuvoileipäkakkurulla eli suolainen kinkkukääretorttu näki päivänvalon, kun Mikkolan talon emäntä kun keksi laittaa voileipäkakun rullalle. Kinkkuvoileipäkakku oli ollut kahvipöydän juhlava vakioherkku Toholammilla jo pitkään. Sitä viriteltiin pöytään esimerkiksi silloin, kun talon vesa on saanut valkolakin tai kun talossa tanssitaan häitä. Mikkolassa huomattiin, että kinkkuvoileipäkakkurulla oikaisi monta mutkaa perinteisestä voileipäkakusta, mutta lopputulos oli yhtä komia. 

Kokeile sinäkin kinkkutäytteistä voileipäkakkurullaa. Tällä helpolla reseptillä puolitat työmäärän ja tuplaat mahdollisuutesi onnistua!

Raaka-aineet (~10 annosta)

Voileipäkakun pohja
16–20 viipaletta paahtoleipää
2 dl kuumaa vettä
1/2 lihaliemikuutio
300 g kinkkusuikaletta
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2–3 rkl Amerikan kurkkusalaattia
Suolaa maun mukaan

Voileipäkakun kuorrute
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tai ruohosipulituorejuustoa

Voileipäkakun koristeluun esim.
Pekonirouhetta

Ohje

  1. Aloita kinkkuvoileipäkakun valmistus valmistamalla lihaliemi jäähtymään ja leikkaamalla leivistä reunat pois terävällä veitsellä.
  2. Sekoita Crème fraîche, tuorejuusto, mausteet ja kinkkusuikaleet tahnaksi.
  3. Laita 2 palaa foliota limittäin ja niiden päälle leivinpaperi. Asettele leivät leivinpaperin päälle 4 vierekkäin 4 päällekkäin, rullaussuunnassa limittäin ja kostuta lihaliemellä varovasti pullasutia käyttäen.
  4. Laita leivinpaperi leipien päälle ja kauli varovasti, niin että leivät tarttuvat toisiinsa.
  5. Lisää täytemassa leipälevyn päälle ja rullaa voileipäkakku kuten kääretorttu, leivinpaperia apuna käyttäen.
  6. Kääri vielä folio tiukaksi kuoreksi rullan päälle, kiristä päistä ja laita voileipäkakku vuorokaudeksi jääkaappiin.
  7. Seuraavana päivänä sekoita ja levitä kuorrute, koristele voileipäkakkurulla ja tarjoile

Vinkki!
Leipien kannat voi esim. kuivata korppujauhoiksi myöhempää käyttöä varten.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.7 (103 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.