Kinkkuvoileipäkakkurulla eli suolainen kääretorttu
Kinkkuvoileipäkakkurulla eli suolainen kinkkukääretorttu näki päivänvalon, kun Mikkolan talon emäntä kun keksi laittaa voileipäkakun rullalle. Kinkkuvoileipäkakku oli ollut kahvipöydän juhlava vakioherkku Toholammilla jo pitkään. Sitä viriteltiin pöytään esimerkiksi silloin, kun talon vesa on saanut valkolakin tai kun talossa tanssitaan häitä. Mikkolassa huomattiin, että kinkkuvoileipäkakkurulla oikaisi monta mutkaa perinteisestä voileipäkakusta, mutta lopputulos oli yhtä komia.
Kokeile sinäkin kinkkutäytteistä voileipäkakkurullaa. Tällä helpolla reseptillä puolitat työmäärän ja tuplaat mahdollisuutesi onnistua!
Raaka-aineet (~10 annosta)
Voileipäkakun pohja
16–20 viipaletta paahtoleipää
2 dl kuumaa vettä
1/2 lihaliemikuutio
300 g kinkkusuikaletta
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2–3 rkl Amerikan kurkkusalaattia
Suolaa maun mukaan
Voileipäkakun kuorrute
1/2 prk Maitokolmion Crème fraîchea
200 g maustamatonta tai ruohosipulituorejuustoa
Voileipäkakun koristeluun esim.
Pekonirouhetta
Ohje
- Aloita kinkkuvoileipäkakun valmistus valmistamalla lihaliemi jäähtymään ja leikkaamalla leivistä reunat pois terävällä veitsellä.
- Sekoita Crème fraîche, tuorejuusto, mausteet ja kinkkusuikaleet tahnaksi.
- Laita 2 palaa foliota limittäin ja niiden päälle leivinpaperi. Asettele leivät leivinpaperin päälle 4 vierekkäin 4 päällekkäin, rullaussuunnassa limittäin ja kostuta lihaliemellä varovasti pullasutia käyttäen.
- Laita leivinpaperi leipien päälle ja kauli varovasti, niin että leivät tarttuvat toisiinsa.
- Lisää täytemassa leipälevyn päälle ja rullaa voileipäkakku kuten kääretorttu, leivinpaperia apuna käyttäen.
- Kääri vielä folio tiukaksi kuoreksi rullan päälle, kiristä päistä ja laita voileipäkakku vuorokaudeksi jääkaappiin.
- Seuraavana päivänä sekoita ja levitä kuorrute, koristele voileipäkakkurulla ja tarjoile
Vinkki!
Leipien kannat voi esim. kuivata korppujauhoiksi myöhempää käyttöä varten.