Helppo raparperipiirakka Toholammin tapaan – resepti

3.7
(223)
resepti raparperipiirakka maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Raparperipiirakka on perinteinen ja helppo kesäherkku, jota pääsee maistelemaan jo alkukesästä. Toholammilla raparperit rehottavat vähän jokaisen talon nurkalla ja raparperipiirakkaa leivotaan ja syödään ahkerasti. Yksikin emäntä on niin kova raparperipiirakan ystävä, ettei meinaa malttaa odottaa raparperien kypsymistä, vaan käy keväällä joka päivä tarkastamassa kasvutilanteen. Uutta satoa odotellessa hän leivoskelee piirakat pakastimen pohjalta löytyvistä raparpereista.

Maitokolmion raparperipiirakkareseptillä leivot suussa sulavan piirakan, joka katoaa taatusti parempiin suihin alta aikayksikön. Tämä helppo raparperipiirakkaresepti on kutakuinkin sama, jolla aiemmin mainittu emäntäkin omansa leipoo. Ihan täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole, niin tarkasti hän salaisuuttaan vahtii. Sen verran tiedämme kuitenkin varmasti, että paras raparperipiirakka syntyy, kun käyttää Maitokolmion voita ja kermaviiliä tai rahkaa.

Raaka-aineet

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
70 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2-3 rkl vettä
1/2 tl kanelia

Täyte:
1 prk Maitokolmion kermaviiliä tai maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300-400 g raparperia (3-4 vartta)

Ohje

  1. Valmista ensin raparperipiirakan murupohja. Lisää yleiskoneeseen kaurahiutaleet, vehnäjauho ja kaneli. Sekoita murumaiseksi massaksi. Lisää joukkoon voi ja sekoita hetki. Lisää sitten joukkoon loput ainekset ja sekoita taas hetken ajan.
  2. Ota esiin piirakkavuoka (27 cm halkaisija) ja painele taikina siihen ohuesti niin, että se nousee myös reunoille. Nosta murupohja pakastimeen.
  3. Valmista raparperipiirakan täyte yhdistämällä Maitokolmion kermaviili tai rahka, kananmuna ja sokerit. Sekoita hyvin. Pese raparperit, kuori tarvittaessa hiukan ja leikkaa n. 1-2 cm paloiksi. Ota piirakkapohja pakastimesta, kaada pohjalle täyte ja asettele raparperit tasaisesti pinnalle.
  4. Paista raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Suu kiittää!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.7 (223 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.