Raparperipiirakka

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raparperipiirakka on perinteinen kesäherkku vertaansa vailla! Raparperi on kesän aromikkain vihannes ja sitä kannattaakin suosia leipomuksissa kun sesonki on parhaimmillaan. Maitokolmion reseptillä leivot suussa sulavan raparperipiirakan, joka katoaa taatusti parempiin suihin alta aikayksikön.

Raaka-aineet

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
70 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2-3 rkl vettä
1/2 tl kanelia

Täyte:
1 prk Maitokolmion kermaviiliä tai maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300-400 g raparperia (3-4 vartta)

Valmistus

  1. Lisää yleiskoneeseen kaurahiutaleet, vehnäjauho ja kaneli. Sekoita murumaiseksi massaksi. Lisää joukkoon voi ja sekoita hetki. Lisää sitten joukkoon loput ainekset ja sekoita taas hetken ajan.
  2. Ota esiin piirakkavuoka (27 cm halkaisija) ja painele taikina siihen ohuesti niin, että se nousee myös reunoille. Nosta pohja pakastimeen.
  3. Valmista täyte yhdistämällä kermaviili, kananmuna ja sokerit. Sekoita hyvin. Pese raparperit, kuori tarvittaessa hiukan ja leikkaa n. 1-2 cm paloiksi. Ota piirakkapohja pakastimesta, kaada pohjalle täyte ja asettele raparperit tasaisesti pinnalle.
  4. Paista raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!