Rahkasämpylät
Raaka-aineet
1 purkki Maitokolmion rahkaa
2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 rkl siirappia
1,5 dl pikakaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Maitokolmion Dellariinia
Valmistus
Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen Dellariini.
Kohota taikinaa liinan alla vähintään 30 min. Pyrittele taikinasta sopivan kokoisia sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle. Kohota peitettynä (n. 15 min)
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 – 12 min. Tarjoile Maitokolmion lähimaidon kanssa.