Rahkasämpylät

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Herkulliset ja mehevät rahkasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta ne säilyvät kyllä hyvinä yllättävän pitkään. Sämpylät voi myös pakastaa. Rahkasämpylät ovat aivan tavallisia sämpylöitä, mutta osa nesteestä korvataan rahkalla. Rahka mehevöittää sämpylää ja tuo siihen lisää proteiinia.

Voit käyttää reseptissä Maitokolmion perinteistä maitorahkaa tai FIT-rahkaa, joka sisältää paljon proteiinia, mutta ei laisinkaan rasvaa tai lisäaineita. Valikoimastamme löytyy myös laktoositon FIT-rahka.

Kokeile reseptiä ja herkuttele rahkasämpylöillä!

Raaka-aineet

1 purkki Maitokolmion perinteistä maitorahkaa tai FIT-rahkaa
2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 rkl siirappia
1,5 dl pikakaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Maitokolmion Dellariinia

Valmistus

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
  2. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet.
  3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen Dellariini.
  4. Kohota taikinaa liinan alla vähintään 30 min.
  5. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle. Kohota peitettynä (n. 15 min)
  6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 – 12 min.
  7. Tarjoile Maitokolmion lähimaidon kanssa.