Rahkaletut

Rahkaletut
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Rahkaletut eli syrnikit ovat samalla herkullisia ja terveellisiä. Rahkaletut toimivat hyvin aamu-, väli- tai iltapalana sekä silloin kun mielesi tekee jotain hyvää, mutta haluat noudattaa terveellistä ruokavaliota. 

Rahka on proteiinipitoista ja siitä saa aikaan maistuvia ja kuohkeita lettuja. Tässä reseptissä käytetään Maitokolmion FIT-rahkaa, joka sisältää paljon proteiinia, mutta ei ollenkaan rasvaa tai lisäaineita. FIT-rahkaa on saatavilla myös laktoosittomana.

Kokeile ja herkuttele!

Raaka-aineet

1 prk Maitokolmion FIT-rahkaa
2 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
paistamiseen Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Valmistus

  1. Yhdistä kaikki ainekset keskenään kulhossa ja sekoita. Anna taikinan kohota hetki.
  2. Kuumenna pannu ja lisää pari ruokalusikallista voita. Lisää pannulle pieniä nokareita taikinasta paistumaan. Huom! pannun lämpötila kannattaa pitää maksimissaan keskitasolla. Kun lettujen pintaan on muodostunut kaunis väri, käännä ne toisinpäin.
  3. Kun letut ovat valmiita, nauti ne sellaisenaan tai marjojen kanssa. Jos oikein haluat herkutella, nautiskele hillon ja kermavaahdon kera. Myös nutella toimii rahkalettujen kanssa oikein hyvin.