Rahkakakku

Rahkakakku resepti
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Maitokolmion kermainen rahkakakku on herkullinen ja helppo resepti, joka sopii kahvipöydän tarjottavaksi juhlaan kuin juhlaan. Maitokolmion pehmeä FIT-vaniljarahka antaa kakkuun täydellisen rakenteen ja aidon vaniljan maun. Liivatteen sijasta reseptissä on käytetty kasvikunnan tuotteista peräisin olevaa agar agaria. Ei kun leipomaan!

Raaka-aineet

8 kpl keksejä (digestive)
40g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 dl Maitokolmion kermaa
2 prk Maitokolmion FIT-vaniljarahkaa
4 rkl sokeria
2 tl agar agar hyytelöimisainetta
1 sitruuna (kuori ja mehu)
viimeistelyyn herukkahilloa

Valmistus

  1. Laita keksit pussiin ja riko ne muruksi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita hyvin.
  2. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka, painele keksimassa sen pohjalle ja laita pakastimeen. 
  3. Raasta sitruunan kuori syvään kulhoon, lisää joukkoon kerma ja vaahdota.
  4. Purista erilliseen kulhoon sitruunan mehu, lisää siihen agar ja kuumenna. 
  5. Lisää rahka kermavaahdon joukkoon ja kaada sitruunamehu sekaan samalla hyvin sekoittaen.
  6. Ota vuoka pakkasesta ja voitele vuoan reunoja hieman rypsiöljyllä, jotta kakku irtoaa siististi. 
  7. Kaada kermainen rahkaseos vuokaan murupohjan päälle ja nosta takaisin kylmään. Jos kakku on tarkoitus tarjota samana päivänä, laita se pakastimeen, muussa tapauksessa laita se jääkaappiin hyvin peitettynä.
  8. Koristele vasta juuri ennen tarjoilua esimerkiksi herukkahillolla.