Rahkahyytelökakku

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Keksipohjaisen rahkahyytelökakun täytteeseen tulee joko Maitokolmion maitorahkaa tai proteiinirikasta FIT-rahkaa, joka on rasvaton ja lisäaineeton rahka. FIT-rahkaa on saatavilla myös laktoosittomana. Voit itse valita kumpaa rahkaa täytteeseen laitat. Hyytelökakun koristeluun voit käyttää tuoreita marjoja, pieniä marenkeja, hedelmiä tai mitä ikinä keksitkin.

Raikas ja kevyt rahkahyytelökakku sopii kaikenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Kokeile ja ihastu!

Raaka-aineet

200 g kaurakeksejä
75 g Maitokolmion meijerivoita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
250 g Maitokolmion maitorahkaa tai FIT-rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl Maitokolmion kuohukermaa

Koristeluun:
marjoja, hedelmiä, marjasoseita tai hedelmäsoseita

Valmistus

1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa.
2. Sulata voi ja sekoita keksin muruihin.
3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksiseos tasaisesti paperille. Laita vuoka jääkaappiin.
4. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä.
5. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti täytteen muihin aineisiin.
6. Liotaa liivatteet kiehuvaan veteen ja anna hieman jäähtyä.
7. Lisää liivateliemi täyteseos ja kaada se keksien päälle vuokaan.
8. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
9. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele.