Perinteinen perunasalaatti

3.8
(6)
Perunasalaatti -resepti Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Mummon ruokaisa perunasalaatti on ansaitusti yksi suomalaisten lounas- ja pitopöytien ykkösistä, sillä se sopii niin arkeen kuin juhlaan!  Makua on helppo viilata kohdilleen maustein, höystein sekä muuttamalla kastikepohjaa kermaviilin, ranskankerman ja jogurtin välillä. Tässä täyteläisessä reseptissä pientä twistiä on lisätty mm. korvaamalla maustekurkut kapriksilla. Kokeile ja yllätä makuhermosi!

Perunasalaatti RESEPTI (~4 annosta)

4 isoa perunaa (kiinteä lajike, esim. siikli)
1-2 tl suolaa keitinveteen
2 prk Maitokolmion laktoositonta Crème fraîchea
1-2 tl suolaa, maun mukaan
1rkl sinappia tai 0,5 dl ruohosipulia
1-2 rkl balsamietikkaa
1-2 pientä punasipulia
50g kapriksia
1 omena (kiinteä & kirpakka lajike, esim. honey crunch)

perunasalaatti Ohje

-Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Anna jäähtyä.
-Pilko sipuli, omena, jäähtyneet perunat sekä halutessasi kaprikset.
-Sekoita Crème fraîcheen mausteet sekä pienityt ainekset.
-Maista ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 2h.

Vinkki!
Mikäli tahdot keventää, voit käyttää Maitokolmion kermaviilejä Crème fraîchen tilalla. Käytä ohjeeseen tällöin 2 purkin sijasta 1,5 prk Maitokolmion kermaviiliä. Alta löydät reseptiin sopivat Maitokolmion tuotteet.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.8 (6 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.