Persikkainen rahkatorttu

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raikas, kaunis, mehevä ja herkullisen persikkainen rahkatorttu on perinteinen pääsiäisherkku ja meidän meijerin taukohuoneen suosikki. Joku sitä aina pääsiäisen jälkeen sinne tuo ja nopeasti se katoaa parempiin suihin. Persikat sekä maukas ja runsas perinteinen rahkatäyte saavat veden herahtamaan kielelle. Tämä pirtsakka ja persikkainen rahkatorttu sopii pääsiäisen jälkiruokapöytään täydellisesti ja miksipä ei muihinkin kevään juhliin.

Niinhän sitä sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Rahkapiirakka persikkatäytteellä, rahkakakku uunissa tai persikkainen rahkatorttu. Ei sillä nimellä niin väliä, kunhan maistuu hyvältä! Maitokolmion persikkainen rahkatorttu on helppo valmistaa. Uskallamme luvata, että reseptimme avulla onnistut loihtimaan mehevän tortun pääsiäispöytään taitotasostasi riippumatta.

Leivo Maitokolmion persikkaista rahkatorttua pääsiäispöytään, tarjoile kahvin kanssa, herkuttele ja ihastu ikihyviksi!

Raaka-aineet

Pohja:
125 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte kakkuun:
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
1 prk (250 g) Maitokolmion maitorahkaa
1 prk (200 g) Maitokolmion kermaviiliä
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 kananmunaa
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
Lyhtykoisokasvin hedelmiä

Valmistus (yli 60 min)

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla iso kakkuvuoka (3 l) 
  2. Valmista sitten pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen samalla. 
  4. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
  5. Valuta persikoista nesteet ja asettele ne taikinan päälle. Valmista seuraavaksi rahkatäyte kakkuun sekoittamalla täytteen muut ainekset keskenään. Kaada rahkatäyte pohjan päälle. 
  6. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. 
  7. Tarjoile rahkatorttu jäähtyneenä kahvipöydässä.

Mitä pääsiäinen olisikaan ilman rahkalla viimeisteltyjä pääsiäisherkkuja? Onneksi sitä ei tarvitse sen suuremmin edes miettiä, sillä Maitokolmiolta löydät monet perinteiset ja herkulliset reseptit pääsiäisleivontaan. Jos pidit tästä reseptistä, kokeile myös Maitokolmion perinteistä rahkapiirakkaa, se jos joku vie kielen mennessään!