Persikkainen rahkatorttu
Raikas ja mehevä rahkatorttu on perinteinen pääsiäisherkku ja meidän meijerin taukohuoneen suosikki. Joku sitä aina pääsiäisen jälkeen sinne tuo ja nopeasti se katoaa parempiin suihin. Persikat sekä maukas ja runsas perinteinen rahkatäyte saavat veden herahtamaan kielelle. Tämä pirtsakka torttu sopii pääsiäisen jälkiruokapöytään ja miksipä ei muihinkin kevään juhliin.
Raaka-aineet
Pohja:
125 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte:
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
1 prk (250 g) Maitokolmion maitorahkaa
1 prk (200 g) Maitokolmion kermaviiliä
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 kananmunaa
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
Koristeluun:
Lyhtykoisokasvin hedelmiä
Valmistus (yli 60 min)
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla iso kakkuvuoka (3 l)
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen samalla.
- Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
- Valuta persikoista nesteet ja asettele ne taikinan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.
- Tarjoile rahkatorttu jäähtyneenä kahvipöydässä.