Perinteiset rahkapullat Toholammin tapaan – resepti

4.3
(10)
resepti rahkapullat maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Perinteiset rahkapullat ovat kahvipöydän rakastettuja ikisuosikkeja. Rahkapullat kuuluvat ehdottomasti kevääseen ja pääsiäiseen joko rusinoilla tai ilman. Nämä mehevät ja maukkaat leivonnaiset maistuvat kylmän maidon kera niin arkena kuin viikonloppuna, mutta eritoten juuri pääsiäisen kahvipöydässä. Pääsiäisenä leivotaan meheviä piiraita sekä pääsiäispullia, joihin saadaan makua rahkasta ja sitruunasta.

Tällä Maitokolmion perinteisellä reseptillä leipovat Toholammin emännät ja isännät rahkapullat pääsiäisen kahvipöytään. Reseptillä leivot 16 rahkapullaa, mutta jos pääsiäispöydän ääressä istuu isompi sakki, voit tuplata ainesten määrän. Maailman parhaiksikin näitä on kehuttu. Tiedä sitten.

Raaka-aineet (16 pullaa)

Perinteinen pullataikina:
2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai 75 g Maitokolmion meijerivoita

Perinteinen rahkatäyte pullaan:
200 g Maitokolmion maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunan mehua
1,5 dl rusinoita
Voiteluun kananmunaa

Rahkapulla Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää joukkoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja yli puolet jauhoista koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää loput jauhot vähitellen samalla toisella kädellä vaivaten. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää rasva ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Tarvittaessa voit lisätä jauhoja.
  4. Peitä taikinakulho leivinliinalla 45 minuutin – tunnin ajaksi, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  5. Kun taikina on kohonnut, kumoa se jauhotetulle leivinalustalle. Alusta taikinaa leivinalustalla, kunnes se on kiinteää.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä paloista pullia.
  7. Siirrä pullat leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Jätä pullien väliin riittävän isot välit. Peitä pellit leivinliinalla ja anna pullien kohota lämpimässä paikassa.
  8. Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
  9. Sekoita rahkan joukkoon kaikki muut täytteeseen tulevat aineet.
  10. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjan avulla kolo. Voitele pullien reunat kananmunalla ja lisää rahkatäyte koloihin.
  11. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Vinkki! Jos et pidä rusinoista, voit hyvin jättää ne pois rahkatäytteestä. Rahkapullat maistuvat hyvin ilmankin.

Jos rahkapulla ohje oli sinulle mieleinen, sinun on ehdottomasti kokeiltava myös Maitokolmion perinteistä rahkapiirakkaa.

Katso myös muut Maitokolmion pääsiäisreseptit.

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (10 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.