Perinteiset kaneliset korvapuustit

Korvapuustit
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Perinteiset kaneliset korvapuustit maistuvat parhaalta uunituoreen lämpiminä ja tietysti viileän ja tuoreen lähimaidon kera.

Raaka-aineet (34 kpl)

Taikinaan:
5 dl Maitokolmion kevytmaitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Täytteeseen:
100 g Dellariinia tai pehmennyttä Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
Raesokeria

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, mausteet.
  3. Lisää jauhot taikinaan vähitellen samalla kokoajan sekoittaen, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei löysää. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita kunnes taikina on tasaista.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla, kunnes se on kasvanut kaksinkertaiseksi (n. 30-45 minuuttia).
  5. Kauli taikina kahdeksi 30×50 cm kokoiseksi levyksi.
  6. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi ja ripottele sen päälle sokeri ja kaneli.
  7. Kääri levyt tiukalle rullalle ja jätä saumapuoli pöytää vasten. Leikkaa rullista terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn kapein kohta ylöspäin.
  8. Paina sormilla pullien kapeat kohdat alas pöytään saakka, jolloin leikkauspinnat nousevat ylös. Nostele pullat pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
  9. Voitele kohonneet korvapuustit rikkivatkatulla kananmunalla ja ripottele niiden pinnalle raesokeria.
  10. Paista korvapuusteja uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.