Perinteinen rosolli ja rosollin kastike

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raaka-aineet (10 annosta)

Rosolli:
3 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
3-4 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
1 maustekurkku
1 omena
1 pieni sipuli
Suolaa
Valkopippuria

Rosollin kastike:
1-1,5 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
Ripaus sokeria
Punajuuren lientä

Valmistus

1. Kuori juurekset ja sipuli. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota.

2. Leikkaa kaikki kasvikset tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi ja pane kulhoon.

3. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti. Anna rosollin olla kylmässä.

4. Vatkaa rosollin kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se etikalla ja sokerilla. Värjää kastike punajuuren liemellä. Tarjoile kastike erillisessä kulhossa.