Perinteinen porkkanalaatikko
Raaka-aineet
1,5 dl puuroriisiä
7 dl Maitokolmion täysmaitoa
1,5 kg porkkanoita
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 rkl tummaa siirappia
Rouhittua valkopippuria
Pinnalle:
3 rkl korppujauhoja
1 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita
Valmistus
- Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi.
- Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kannanmuna ja mausteet.
- Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 litran kokoiseen). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.