Perinteinen porkkanalaatikko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raaka-aineet

1,5 dl puuroriisiä
7 dl Maitokolmion täysmaitoa
1,5 kg porkkanoita
1 tl suolaa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
3 rkl tummaa siirappia
Rouhittua valkopippuria

Pinnalle:
3 rkl korppujauhoja
1 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Valmistus

  1. Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kannanmuna ja mausteet.
  3. Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 litran kokoiseen). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.