Perinteinen pasha

Perinteinen pasha
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Maitokolmion perinteinen pasha resepti on olennainen osa pääsiäisen ruokajuhlaa. Pasha on pääsiäisen suosikkijälkiruoka, jossa maistuvat rahka, rusina ja sitruuna. Valmista pasha tekeytymään tarjoilua edeltävänä päivänä ja nauti pääsiäisaterian jälkiruokana.

Raaka-aineet

1 dl sokeria
100 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 kananmuna
2 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
2 dl Maitokolmion kermaa vaahdotettuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl sukaattia
1 dl rusinoita
lisäksi halutessasi vanilja-aromia

Valmistus

  1. Vaahdota ensin sokeri ja voi. Riko joukkoon kananmuna ja jatka vaahdottamista. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon myös hasselpähkinärouhe, sukaatti, rusinat ja kermavaahto. Nostele sekaisin.
  2. Vuoraa siivilä tai vastaava astia keittiöpyyhkeellä. Kaada massa siivilään ja laita siivilän alle syvä astia. Peitä ja nosta yöksi kylmään.
  3. Seuraavana päivänä massa on kiinteytynyt ja voit varovaisesti kumota sen tarjoiluastiaan.
  4. Koristele hedelmillä ja sitruksilla.

Vinkki!
Jos perheessäsi on pähkinäallergiaa, korvaa hasselpähkinä mantelirouheella.