Metsätalon perinteinen mustikkapiirakka

3.8
(74)
mustikkapiirakka
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Mustikkapiirakka on perinteinen kahvipöydän herkku monessakin perheessä, mutta eräässä Toholammin laitamilla sijaitsevassa talossa se on erityisen tärkeä osa tarjoomuksia. Talon isäntä kun on niin kova mustikanpoimija, että viime kesänä piti ostaa toinen arkkupakastin, että saatiin kaikki mustikat talteen. Johonkinhan ne pitää kaikki mustikat laittaa. Niinpä talossa leivotaan mustikkapiirakkaa vähintään joka viikonloppu ja joskus keskellä viikkoakin. Tässä on Metsätalon perinteisen mustikkapiirakan resepti ja valmistusohje, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Raaka-aineet

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 dl Maitokolmion lähimaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Maitokolmion meijerivoita

Väliin:
200 g mustikoita

Pinnalle:
50 g Maitokolmion meijerivoita
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Valmistus

1. Sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon kerma ja maito, sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
4. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.8 (74 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.