Perinteinen mustikkapiirakka

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raaka-aineet

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 dl Maitokolmion maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl Maitokolmion meijerivoisulaa

Väliin:
200 g mustikoita

Pinnalle:
50 g Maitokolmion perinteistä meijervoita
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon vuorotellen kermamaito ja sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
4. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia.