Perinteinen mustikkapiirakka
Raaka-aineet
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 dl Maitokolmion maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Maitokolmion meijerivoita
Väliin:
200 g mustikoita
Pinnalle:
50 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
Valmistus
1. Sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon kerma ja maito, sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
4. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia.