Perinteinen mustikkapiirakka

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raaka-aineet

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 dl Maitokolmion maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Maitokolmion meijerivoita

Väliin:
200 g mustikoita

Pinnalle:
50 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Valmistus

1. Sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon kerma ja maito, sekoitetut kuivat aineet sekä voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
4. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia.