Perinteinen makea joululimppu

3.4
(23)
makea joululimppu
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Toholammilla joulupöytään kuuluu makea joululimppu. Se sopii hyvin niin kinkun kuin vaikka graavilohenkin kaveriksi. Vaikka joululimppua saa kaupastakin, monessa talossa ne leivotaan yhä itse. Ja vaikka yleensä kaikenlaisia reseptejä vaalitaan kuin suurinta salaisuutta, onnistuimme saamaan käsiimme tämän lamppilaisen joululimppureseptin, jolla syntyy perinteinen makea joululimppu niin kätevästi, että ettei sinunkaan kohta tee mieli syödä muuta kuin itse leivottua. Sen verran vielä voimme vinkata, että parasta tulee, kun käyttää pohjalaisesta lähimaidosta valmistettua Maitokolmion AB-piimää.

Katso Joululimppuresepti ja valmistusohje alta!

Raaka-aineet (2 annosta)

25 g tuorehiivaa
1/4 dl haaleaa vettä
1/2 l piimää
1 1/2 dl siirappia
1 rkl pomeranssin kuorta hienonnettuna
1/2 rkl fenkolinsiemeniä tai kuminaa
1 rkl suolaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
1/2 dl haaleaa vettä
1/2 rkl siirappia

Valmistus (yli 60 min)

  1. Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele ne varovasti.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana. 
  5. Tarjoile joulupöydässä!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.4 (23 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.