Perinteinen makea joululimppu

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Sopii hyvin graavilohen tai sillin kaveriksi. Makea limppu kuuluu joulupöytään!

Raaka-aineet (2 annosta)

Hiivaa
1/4 dl haaleaa vettä
1/2 l piimää
1 1/2 dl siirappia
1 rkl pomeranssin kuorta hienonnettuna
1/2 rkl fenkolinsiemeniä tai kuminaa
1 rkl suolaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
1/2 dl haaleaa vettä
1/2 rkl siirappia

Valmistus (yli 60 min)

  1. Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele ne varovasti.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana. 
  5. Tarjoile joulupöydässä!