Perinteinen lihamureke

Perinteinen lihamureke resepti
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Lihamureke on perinteistä kotiruokaa parhaimmillaan ja se soveltuu hyvin niin lounaaksi kuin illalliseksi. Lihamureke syntyy kätevästi yhdessä kulhossa ja sen voi kypsentää leivinpaperin päällä uunipellillä, jolloin uunissa voi samaan aikaa kypsentää kätevästi vihanneksia tai perunaa. Parhaimmillaan koko ateria syntyy siis uunissa samalla kertaa. Helppoa ja maukasta arkiruokaa, olkaapa hyvä!

Raaka-aineet

2 sipulia
40 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
400 g naudan jauhelihaa
1 prk Maitolmion kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
suolaa, pippuria
halutessasi vihanneksia tai juureksia lisäkkeeksi

Valmistus

  1. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna voi pannussa ja kuullota sipulit. Yhdistä kulhossa kermaviili, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Sekoita ja lisää sitten raaka jauheliha ja kuullotetut sipulit. Sekoita hyvin. 
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja tee jauhelihaseoksesta keskelle tanko (voit käyttää myös uunivuokaa). Käsittele sitten haluamasi vihannekset tai juurekset ja lisää samalle uunipellille murekkeen kera. Mausta vielä tarvittaessa ja paista sitten 200 asteessa n. 40 minuutin ajan.
  3. Kun mureke on valmis ja otat sen uunista, anna sen vetäytyä 5 minuuttia, jotta sen sisällä olevat nesteet eivät purkaudu heti leikatessa.
  4. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera. Vinkki: piimä antaa perunamuusille loistavan maun, kokeile jos uskallat!