Perinteinen imelletty perunalaatikko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Raaka-aineet

2 kg perunoita
Vettä
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl Maitokolmion täysmaitoa
3 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Valmistus

1. Valitse perunalaatikkoon jauhoinen perunalajike. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita vähän jäähtyneeseen survokseen vehnäjauhot ja sen verran keitinlientä, että saat sakeahkon soseen.

2. Peitä astia ja pidä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Lämmin paikka voi olla esimerkiksi vesihaude tai 50-asteinen uuni. Imeltyessään sose löystyy, muuttuu väriltään tummemmaksi ja makeutuu.

3. Lisää maito, sulatettu rasva ja (mikäli haluat makeutta lisää) mausta varoen sokerilla tai siirapilla. Paista voidellussa vuoassa 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

4. Kanna joulupöytään ja herkuttele!