Perinteinen hernetuuvinki

3.9
(40)
hernetuuvinki
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Hernetuuvinki on pohjalainen perinneruoka, joka kuuluu joulupöytään muiden laatikoiden tapaan. Se, miksi tästä herkusta on niin harva kuullut, on iso arvoitus. Ehkäpä emännät ovat vaalineet reseptiä vähän liiankin tarkasti? No tässäpä kuitenkin on helppo hernetuuvinkiresepti, jolla saat vähän vaihtelua joulupöydän tarjoiluihin. Paras lopputulos tulee tietenkin, kun käyttää Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kermaa sekä Maitokolmion perinteistä meijerivoita. 

Katso hernetuuvinkiresepti ja valmistusohje alta!

Raaka-aineet

0,5 kg kuivattuja herneitä
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Valmistus

1. Liota herneitä yön yli.

2. Vaihda vesi ja lisää vettä niin että herneet peittyvät. Keitä hauduttamalla 2-3 tuntia ihan kypsäksi mössöksi.

3. Lisää kerma, suola, hivenen sokeria ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun uunivuokaan.

4. Tasoita pinta sieväksi ja lisää pari ohutta siivua voita hernemuhennoksen pinnalle.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes hernemuhennos saa rapean pinnan.

6. Tarjoile ja herkuttele!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.9 (40 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.