Perinteinen hernetuuvinki

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Perinteinen Pohjois-Pohjanmaalainen jouluruoka.

Raaka-aineet

0,5 kg kuivattuja herneitä
1 dl Maitokolmion kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Valmistus

1. Liota herneitä yön yli.

2. Vaihda vesi ja lisää vettä niin että herneet peittyvät. Keitä hauduttamalla 2-3 tuntia ihan kypsäksi mössöksi.

3. Lisää kerma, suola, hivenen sokeria ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun uunivuokaan.

4. Tasoita pinta sieväksi ja lisää pari ohutta siivua voita tuuvingin pinnalle.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes tuuvinki saa rapean pinnan.

6. Tarjoile ja herkuttele!