Metsäsienikastike

0
(0)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Toholammilla käydään marjassa ja sienessä -paljon. Kun menemme metsään, teemme sen(kin) viimeisen päälle.
Evästä mukaan tokikin, mutta kun syksyn sateet ryhtyy kasvattamaan sieniä, niin silloin muuttuu repun sisältö sekä eväät. Tällä reseptillä metsän kesäkeittiössä syntyy muhevimmat muhennokset ja karrageenittomimmat kastikkeet.
Kokeile vaikka! Saahan tuota toki kotonakin keitellä…

HUOM! Käytä vain entuudestaan itsellesi tuttuja sieniä ja käsittele ne etukäteen niiden vaatimalla tavalla.

Raaka-aineet

200g                    metsäsieniä / kaupan sieniä
1kpl                     sipuli
50g                      Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 rkl                     vehnäjauhoja
2 dl                      vettä
1kpl                     lihaliemikuutio
2 dl                      Maitokolmion lisäaineetonta kermaa

Pippuria ja suolaa maun mukaan.

Valmistus

  1. Paista sieniä kuivalla pannulla , että neste poistuu sienistä.
  2. Lisää pienitty sipuli ja n. 1 rkl voita pannulle ja kuullota (ruskista) sekä sienet että sipuli.
  3. Laita loppu voi ja vehnäjauhot pannulle, sekoittele sekaisin sieni-sipuliseoksen kanssa.
  4. Lisää vesi ja lihaliemikuutio, sekoita koko ajan.
  5. Viimeistele kermalla. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min, että vehnäjauhot kypsyvät.
  6. Tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria tarvittaessa.

Vinkki!
Mikäli kastike on makuusi liian paksua lisää tilkka vettä.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 0 (0 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.