Meijerin perinteiset mämmitortut

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Me täällä Toholammilla rakastamme mämmiä ja siksi haluamme keksiä jatkuvasti uusia tapoja, missä muodossa siitä voisi nauttia. Mämmitortut valmistuvat sutjakkaasti pakastimeen joulun jäljiltä unohtuneesta torttutaikinasta.

Raaka-aineet 

500 g lehti- tai torttutaikinalevyjä
2 dl mämmiä
1 kananmunan keltuainen

Koristeluun:
Maitokolmion kermaa
Pieniä pääsiäismunia

Valmistus

  1. Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Halkaise taikinalevyt puoliksi, niin että niistä tulee neliöitä.
  3. Leikkaa jokaisen tortun kulmaan viillot n. 1 cm päästä reunasta, ja nosta n. 1 cm levyiset kulmaviipaleet tortun keskelle (katso kuva alhaalta). Voit myös käyttää mielikuvitusta ja taitella tortut haluamaasi muotoon.
  4. Lusikoi keskelle mämmiä.
  5. Laita tortut pellille leivinpaperin päälle ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. 
  6. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja koristele syötävillä pienillä pääsiäismunilla.