Meijerin perinteiset mämmitortut
Me täällä Toholammilla rakastamme mämmiä ja siksi haluamme keksiä jatkuvasti uusia tapoja, missä muodossa siitä voisi nauttia. Mämmitortut valmistuvat sutjakkaasti pakastimeen joulun jäljiltä unohtuneesta torttutaikinasta.
Raaka-aineet
500 g lehti- tai torttutaikinalevyjä
2 dl mämmiä
1 kananmunan keltuainen
Koristeluun:
Maitokolmion kermaa
Pieniä pääsiäismunia
Valmistus
- Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Halkaise taikinalevyt puoliksi, niin että niistä tulee neliöitä.
- Leikkaa jokaisen tortun kulmaan viillot n. 1 cm päästä reunasta, ja nosta n. 1 cm levyiset kulmaviipaleet tortun keskelle (katso kuva alhaalta). Voit myös käyttää mielikuvitusta ja taitella tortut haluamaasi muotoon.
- Lusikoi keskelle mämmiä.
- Laita tortut pellille leivinpaperin päälle ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Lusikoi päälle kermavaahtoa ja koristele syötävillä pienillä pääsiäismunilla.