Mätidippi ranskankermasta
Mätidippi on uusi hittidippi myös Toholammilla. Ahomäessä asusteleva nuoripari sen ensimmäisenä bongasi tiktokista tai mistä lie. Trendikkäänä väkenä he kokeilivat sitä ja kohta mätidippiä tarjoiltiin myös vieraille. Resepti levisi Lampilla kuin kulovalkea, ja nyt se kuuluu joulun alla monen talon alkupalapöytään. Eivätkä kaikki malta odottaa joulua, vaan tekevät sitä ihan muuten vaan. Ja mikseivät tekisi, niin hyvää se on. Varsinkin, kun käyttää valmistamiseen Maitokolmion créme fraíche. Sillä tuntuu osuvan joka kerta kohdalleen.
Valmistusaika:
10 min
Raaka-aineet (4 annosta)
Pohja
200 g Maitokolmion crème fraîchea
1 punasipuli
1/2 ruukku ruohosipulia
1/2 lime
suolaa
pippuria
3 rkl kirjolohen mätiä
Ohje
- Aloita mätidipin valmistus hienontamalla punasipuli ja ruohosipuli. Laita kulhoon ja raasta joukkoon limen kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää sekaan purkki Maitokolmion ranskankermaa ja sekoita hyvin.
- Sekoita lopuksi joukkoon 3 rkl kirjolohen mätiä.
- Tarjoile mätidippi sipsien kanssa.