Mansikkarahkakakku

mansikkarahkakakku resepti
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Maitokolmion mansikkarahkakakku on raikas ja maistuva resepti, joka sopii loistavasti esimerkiksi kesän juhliin. Mansikkarahkakakku valmistuu helposti myös mökillä, sillä sitä ei tarvitse paistaa ollenkaan. Kokeile ja ihastu!

Raaka-aineet

3 prk Maitokolmion maitorahkaa
1 prk Maitokolmion mansikkakermarahkaa
3-4 rkl vaniljasokeria
1 dl mansikkapyrettä
5 kpl liivatelehteä
1 sitruunan mehu
3 rkl sokeria
100 g keksejä
50 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
koristeluun tuoreita mansikoita ja halutessasi tomusokeria

Valmistus

  1. Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoiseksi ja laita se irtopohjavuoan pohjalle. Murenna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja painele murumassa irtopohjallisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta kylmään kovettumaan.
  2. Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Yhdistä sillä välin vaniljasokeri maitorahkaan ja sekoita. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja sokeri. Lisää joukkoon liivatekehdet ja nosta samalla pois lämmöltä. Kaada 3/4 liivatelehdillä höystetystä sitruunamehusta rahkan joukkoon ja sekoita.
  3. Annostele n. puolet rahkamassasta kakkupohjan päälle ja nosta takaisin kylmään. Kaada loput liivateliemestä mansikkapyreen joukkoon ja sekoita. Yhdistä mansikkapyre mansikkakermarahkaan ja sekoita. Kaada varovasti mansikkamassa rahkakerroksen päälle ja nosta kakku takaisin kylmään.
  4. Kun olet odottanut hetken, annostele loput maitorahkamassasta vuokaan ja nosta takaisin kylmään peitettynä.
  5. Kun kakku on ollut kylmässä yön yli, poista reunus varovasti (voit käyttää apuna esimerkiksi lämmintä pyyhettä). Viimeistele kakku tuoreilla mansikoilla ja halutessasi myös tomusokerilla.

Vinkki!
Jos haluat mansikkarahkakakusta hieman juhlavamman version, korvaa yksi purkki maitorahkaa kermavaahdolla (2 dl), lisää liivatteen määrä 6 lehteen ja käytä 3–4 rkl enemmän sokeria.