Mansikkakakku

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Herkullinen, raikas ja helppo mansikkakakku valmistuu tietysti Maitokolmion reseptillä. Täydellisen mansikkakakun juju on niinkin yksinkertainen, kuin mansikoiden ja kermavaahdon määrä. Niissä ei nimittäin kannata säästellä! Tässä reseptissä kermavaahtoon on myös lisätty rahkaa, jolloin kuorrutus pysyy paremman näköisenä pidempään.

Raaka-aineet

Sokerikakkupohja:
3 dl sokeria
5-6 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja

Rahka-kermavaahto:
4 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 prk (200 g) Maitokolmion maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun ja kakun väliin:

Mansikoita (mitä enemmän, sen parempi!)

Kostutukseen:
Maitokolmion maitoa

Valmistus

  1. Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja joko voitele sekä jauhota kakkuvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla (kakkuvuoka halkaisijaltaan 24 cm).
  2. Lisää kulhoon sokeri ja kananmunat. Mittaa vehnäjauhot valmiiksi eri astiaan ja ota esille tiheä siivilä.
  3. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi (n. 10 minuuttia). Lopeta kun vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
  4. Siivilöi vehnäjauhot vaahdon sekaan ja kääntele lusikalla seos varovasti tasaiseksi.
  5. Kaada seos kakkuvuokaan ja laita kakku varovasti uuniin. Kun kakku on ollut uunissa pari minuuttia, laske uunin lämpötilaa 185 asteeseen ja anna paistua n. 30 minuuttia.
  6. Sillä aikaa kun pohja kypsyy uunissa, valmista rahka-kermavaahto. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit. 
  7. Voit testata kakun kypsyyttä tikulla; kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Tarvittaessa irrota kakun reunat veitsellä irti vuoasta. Kumoa kakku pöydälle n. 20 cm korkeudelta. Anna pohjan jäähtyä, halkaise kahteen osaan ja kostuta maidolla.
  8. Levitä kerrosten väliin rahka-kermavaahtoa ja viipaloituja tuoreita mansikoita. Levitä loput seoksesta kakun päälle ja halutessasi myös reunoille. Koristele kakku runsaalla määrällä mansikoita, tarjoile ja herkuttele!