Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Lihaperunasoselaatikko on maukasta ja edullista kotiruokaa, joka on näppärä valmistaa ja maistuu varmasti niin aikuisille kuin perheen pienimmille. 

Raaka-aineet

600 g jauhoisia perunoita
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 dl Maitokolmion piimää
50 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 kananmunaa
3-4 rkl korppujauhoja
suolaa
pippuria
valkosipulimurskaa
kuivattua tinjamia

Valmistus

  1. Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen. 
  2. Paista jauheliha kahdessa erässä kauniin väriseksi. Lisää myös pilkottu sipuli paistumaan jauhelihan seuraksi. Kun jauheliha on valmista, mausta se valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja kuivatulla timjamilla.
  3. Tarkista perunoiden kypsyys. Kun ne ovat kypsiä, kaada vesi pois, riko perunoiden rakenne, lisää voi ja sekoita. Lisää joukkoon piimä ja sekoita lisää. Lisää kanamunat ja vaivaa nopeasti sekaisin.
  4. Laita vuokaan pohjalle paistettu jauheliha ja lisää päälle perunamuusi. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele pintaan ruokalusikalla kuvioita.
  5. Paista uunissa 180 asteessa n. 25-30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.
  6. Tarjoile esimerkiksi maustekurkkujen kanssa.