Kesäinen Rahkakakku

3.3
(3)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Mansikkasadon kypsyessä helteiden hehkussa Lampin likka tuumasi touhuta päiväkahville pienen piristyksen peltotöiden oheen.
Uunin lämmittäminen helteillä ei houkuttanut, mutta oman maan mansikat sen sijaan houkuttivat kovastikin. Tiedossa oli, että väki tarvitsee semmoista kahvikostuketta, josta saa puhtia loppupäivään, mutta myös juhlan tuntua arjen keskelle. Niin syntyi tämä kesäinen rahkakakku, yhtä kaunis kuin tekijänsä.

RAAKA-AINEET

Pohja
180g     täysjyväkeksejä (esim. Digestive)
80 g      Maitokolmion sulatettua meijerivoita

Mansikkatäyte
1 prk      Maitokolmion mansikkakermarahkaa
1 prk      Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
3 kpl       liivatelehteä
½ prk     Maitokolmion Fit rahkajogurttia
½ dl       sokeria / maun mukaan
4-5 dl     pilkottuja tuoreita mansikoita
½            limen mehu

Vaniljatäyte
1 prk     Maitokolmion vaniljakermarahkaa
1 prk     Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1/2 prk
 Maitokolmion Fit rahkajogurttia
3 kpl      liivatelehteä
½ dl       sokeria / maun mukaan
3 tl         vaniljasokeria
½           limen mehu

Koristelu
Tuoreita marjoja maun mukaan sekä
kermavaahtoa halutessasi.

VALMISTUS

      1. Tee keksistä muruseos, johon sekoitat sulatetun voin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 20cm. Painele keksimassa irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.
      2. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vatkaa molempien täytteiden kerma vaahdoksi ja  yhdistä siitä puolet mansikkatäytteen rahkojen kanssa ja puolet vaniljatäytteen rahkojen kanssa, mausta täytteet sokerilla. Nosta vaniljatäyte jääkaappiin odottamaan vuoroaan.
      3.  Kuumenna 1/2 limen mehu ja nosta pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kuumaan limemehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten hyvin sekoittaen rahkamassaan. Lisää viimeiseksi tuoreet mansikkapalat ja sekoita.
      4. Kaada massa irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Siirrä vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
      5. Ota vaniljatäyte huoneenlämpöön. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan(n. 5 min) ja toista vaiheen 3 liivatteen käsittely.  Yhdistä liivateneste sekä rahkamassa ja kaada hyytyneen mansikkatäyteen päälle, tasoita pinta ja hyydytä yön yli jääkaapissa.
      6. Irrota reunukset esim. käyttämällä lämmintä pyyhettä vuoan reunoilla. Koristele, tarjoile ja nauti!

Vinkki!
Liivatteen voi korvata mys vegaanisella Agar agarilla.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.3 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.