Jouluhalko – resepti

3.8
(29)
Resepti Jouluhalko Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kuinka niinkin eksoottinen herkku kuin jouluhalko löysi tiensä Toholammille? No, annas, kun kerromme. Toholammilla, niin kuin Pohjanmaalla yleensäkin, tavataan pitää kiinni perinteistä. Joskus perinteitäkin kuitenkin vähän päivitetään. Kävipä nimittäin niin, että eräs paikallinen pariskunta ihastui Ranskan-matkallaan paikalliseen jouluherkkuun, jouluhalkoon. Kun he kotona tarjosivat sitä jouluvieraille, siitä pidettiin niin paljon, että pian halkoja alkoi ilmestyä tupien joulukahvipöytiin siellä ja täällä.

Tällä ohjeella syntyy herkullinen jouluhalko helposti. Ja vielä sisäpiirin vinkki Toholammilta: parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun käyttää Maitokolmion kuohukermaa ja rahkoja. Kokeile!

Ainekset (12 annosta)

4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl jauhoja
1 tlk vaniljasokeria
1 tlk leivinjauhetta

Täyte

200 g Maitokolmion maustettua vaniljakermarahkaa
200 g Maitokolmion  maustamatonta maitorahkaa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 dl tomusokeria

Suklaaganache

200 g tummaa suklaata
4 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa

Koristeluun

pähkinöitä
mantelirouhetta
rusinoita
valkosuklaata

Näin valmistat jouluhalon

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita ne varovasti muna-sokeriseokseen.
  2. Laita leivinpaperi uunipellille ja kaada taikina sille. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista pohjaa 8-10 minuuttia. Sokeroi sillä aikaa voipaperi. Kun pohja on paistunut valmiiksi, ota se uunista ja käännä se sokeroidun voipaperin päälle. Anna jäähtyä ja poista sen jälkeen leivinpaperi. 
  3. Vatkaa täytteeseen tuleva kerma kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja tomusokeri. 
  4. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullalle kääretortuksi. Kääri voipaperiin ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat suklaaganachen. 
  5. Hienonna suklaa ja laita se kulhoon. Lämmitä kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä kylmässä. 
  6. Ota kääretorttu esiin ja leikkaa toisesta päästä pala, hieman vinoon. Aseta vinoreunainen pää kääretortun sivulle siten, että se näyttää oksalta. 
  7. Levitä suklaakerma kääretortun päälle. Käytä esimerkiksi haarukkaa saadaksesi aikaiseksi puunrungon kuorta muistuttavan pinnan. 

Ripottele jouluhalon päälle tomusokeria ja aseta se tarjolle.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.8 (29 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.