Glögijuustokakku

Glögijuustokakku
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Glögijuustokakun tarina ei ole ihan sieltä tavallisimmasta päästä. Eräs toholompilainen isäntä, kukaan ei tunnu muistavan kuka, piti hurjan paljon sekä glögistä että kakusta. Yhtenä jouluna hän oli kuitenkin kinkun jäljiltä niin täynnä, ettei millään jaksanut nauttia molempia. Valinta oli niin vaikea, että isännältä meinasi mennä koko joulu pilalle. Mutta keksiväistä sorttia kun oli, hän pyysi rakasta vaimoaan yhdistämään nuo kaksi suurinta herkkuaan. Ja niin talon emännän taitavissa käsissä syntyi glögijuustokakku.

Tässä on glögijuustokakkuresepti ja pikku vinkki: glögijuustokakku maistuu tosi hyvältä glögin kanssa. Kokeile!

Ainekset

150 g piparkakkuja
50 g täysjyväkeksejä (esim. Digestive)
75 g sulatettua voita

Täyte

200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl kermaa
2 dl creme fraichéa
1 dl sokeria
1 dl alkoholitonta glögiä
Muutama tippa sitruunamehua
3 liivatelehteä

Glögihyytelö

2 dl alkoholitonta glögiä (käytä mielellään tiivistettä, jota et laimenna yhtä paljon kuin yleensä)
3 liivatelehteä

Koristeluun

pähkinöitä
mantelirouhetta
rusinoita
valkosuklaata

Näin valmistat glögijuustokakun

  1. Liota liivatelehtiä täytettä varten kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan.
  2. Murskaa ja sekoita piparkakut ja täysjyväkeksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperia. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita sen jälkeen kylmään. 
  3. Sekoita yhteen tuorejuusto, creme fraiche ja sokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita se sitten seokseen. 
  4. Kuumenna 1 dl glögiä kunnes se kiehuu ja sammuta sitten levy. Purista neste pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan glögiin. Sekoita neste nopeasti täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Anna olla kylmässä vähintään 4 tuntia.
  5. Liota glögihyytelöön tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Kuumenna 1 dl glögiä kunnes se kiehuu ja sammuta sitten levy. Purista neste pois liivatelehdistä ja anna liivatelehtien sulaa glögiin. Sekoita sitten joukkoon loput glögistä kylmänä. Kaada tai levitä geeli ohueksi kerrokseksi juustokakun päälle. Anna jähmettyä tunnin ajan jääkaapissa.
  6. Irrota kakku vuoasta ja poista leivinpaperi.
  7. Tee sulatetulla valkosuklaalla esimerkiksi rengaskuvoita kakun ulkoreunalle. Koristele kakku ennen tarjoilua pähkinöillä, mantelirouheella ja rusinoilla.