Toholammin joulu

Maitokolmion kotikylässä Toholammilla valmistaudutaan jo jouluun. Tuvan nurkkia siivotaan, lahjoja kääritään paketteihin ja joulupöydän antimia mietitään valmiiksi. Kellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että niihin herkkuihin käytetään reilusti Maitokolmion maitoa, kermaa, piimää, voita, rahkaa ja monta muuta pohjalaisesta lähimaidosta valmistettua herkkua. Kylillä elääkin sanonta: “Ei se maistu, jos ei siinä oo maitua.”

Keräsimme tälle sivulle Toholammin parhaat reseptit, jotta sinäkin voit kokeilla niitä. Joulutunnelmaan pääsee myös lukemalla tarinoita Maitokolmion omasta meijeritontusta, Piimäparrasta. Toivotamme sinulle ja läheisillesi herkullista joulua!

Meijeritontun seikkailut

Tiesitkö, että Toholammilla, Maitokolmion meijerin takimmaisen linjaston varjoisan puolen perukoilla asustelee tonttu? On sillä nimikin: Piimäparta. Jos haluat tietää, mitä se siellä puuhailee, lue tästä!

Lue uusin tarina

Joulureseptejä Toholammilta

Toholammilla tavataan panostaa jouluherkkuihin oikein kunnolla. Voita ei säästellä ja Maitokolmion kermaa kaadetaan isolla kauhalla. Keräsimme kyliltä parhaat reseptit sinullekin kokeiltaviksi.